House in Sayo / Den Nen Architecture

first_img Area:  141 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Eiji Tomita Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs House in Sayo / Den Nen ArchitectureSave this projectSaveHouse in Sayo / Den Nen Architecture Architects: Den Nen Architecture Area Area of this architecture project Contractor: Projects “COPY” House in Sayo / Den Nen Architecture Manufacturers: Atom Company Save this picture!© Eiji Tomita+ 17 Share “COPY” Year:  2013 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/567145/house-in-sayo-den-nen-architecture Clipboard Japan ArchDaily Houses ASJ Amagasaki・Studio in Itami, YOSHIKAWAGUMI CO.LTD. Structural Engineer:Kensuke Noto, 拙計画工房Architects In Charge:Naohiro Sumi, Shuhei MoritaCity:SayoCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Eiji TomitaRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. This home is sited among villas within the grounds of a golf course that also has tennis courts and a hot springs spa. It is outside of the urban planning area. From the road to the site is an uphill slope with an elevation difference of up to 6m. Behind the site lies an expansive landscape of wooded hillsides and golf course fairways. 
Save this picture!SectionThe clients, a couple of golf lovers, wanted a place for special moments of reunion with gathered family and friends while enjoying a view of the fairway. To give their gatherings the desired view, the living-dining area had to be built at an elevation 6m above the road level. I wanted to let this elderly married couple enjoy the 6m height, but an ascent to the living-dining area was also needed.Save this picture!© Eiji TomitaOf course I also planned for a panoramic view of the landscape to become an integral part of the living – dining space. 
When viewed from the road, parallel to the slope surface, there are three large sloping eaves with a large overhang, and the two planes with large volumes are connected, passing through the corridor. 
The home’s cubic volume is minimized as much as possible by structuring it with four floor levels cascading along the sloped site.Save this picture!© Eiji TomitaIn contrast to the many large homes in this vacation community, I wanted this residence to be adapted to the environment with quiet dignity. 
An exposed concrete wall faces the front walkway. A thin, horizontally elongated roof is visible, and as one enters from the gate, an inner garden of plantings is seen to the left, and a bench to the right.Save this picture!© Eiji TomitaThe walkway continues until reaching the foyer. 
From the front door, a corridor leads to the back, connecting to the living-dining-kitchen area. Three stairs go up to the dining-kitchen, which has the highest floor level and a total height difference of 3m, and stairs continue to the second floor, while rooms and bathrooms are arranged on the way. 
East and south of the living-dining-kitchen area, there is a wooden frame with cedar paneling and wide glass windows. The fairway and expansive natural landscape are visible outside.Save this picture!First Floor PlanAlso, a large terrace is located at the south side of the dining-kitchen, where the whole family can enjoy an outdoor barbecue while taking in the surrounding greenery. 
Wrapped within a backdrop of natural beauty, this residence is the perfect place to enjoy leisurely at-home time with family and friends, and outdoor fun times as well.Save this picture!© Eiji TomitaProject gallerySee allShow lessHDJ75 / T38 studioSelected ProjectsTetris House / Studio MK27 – Marcio Kogan + Carolina CastroviejoSelected Projects Share CopyHouses•Sayo, Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/567145/house-in-sayo-den-nen-architecture Clipboard CopyAbout this officeDen Nen ArchitectureOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesSayoJapanPublished on November 19, 2014Cite: “House in Sayo / Den Nen Architecture” 19 Nov 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more